Нашата най-голяма гордост - Нормандските говеда

от kfood 26.02.2020 0 Коментар(и)

 

Все по-често може да срещнете реклами на хранителни продукти, на които е сложен етикет „био“. „Био“ стана нарицателно име за всичко, което лесно се продава, защото хората все по-често искат да консумират качествена храна, богата на полезни съставки.

Колкото, обаче тенденцията за здравословен начин на живот и хранене да се увеличава, толкова и нерегламентирани и фалшиви „био“ продукти се появяват на пазара. Често те са напълно непознати и нямат необходимата информация, която да обясни хранителните качества на продукта. Въпреки това цената им е изключително висока, което често подвежда потребителите за съответстващо високо качество.

Ние искаме в следващите редове да ви обясним, защото месото и краве млякото от нашите ферми поддържа цените и качеството, които предлагаме.

Нашата най-голяма гордост

Нормандските говеда. Породата, с която се гордеем и която отглеждаме с изключително внимание и грижа. Преди да ви разкажем за изключителните качества на месото и млякото, което дава Нормандското говедо, нека кажем няколко думи за историята на порода.

 

 

Смята се, че породата е произлязла от  говедата, които са внесени в Нормандия (Франция) при нашествието на викингите през IX-X век. Била е на път да изчезне по време на Втората световна война при съюзническото нашествие в Нормандия. Въпреки това, към момента във Франция има над 3 мил. Нормански говеда. В България, единствените представители на тази порода, се отглеждат в нашите 2 ферми.

 

 

Защо млякото от Нормандско говедо е толкова ценно?

Избрахме тази порода именно, заради свойствата на млякото, което дава. То е с много високо съдържание на протеин, от които цели 85% от бета казеин тип А2А2, а 80% е от капа казеин тип BB. Съдържанието на калций в млякото на нашите крави е с до 10% повече от съдържанието на калций в млякото на масовите породи крави.

 

 

Най-важното е, че тези характеристики на млякото, го правят противоалергенно. Интересен е фактът, че във Франция млякото от тази порода се използва изключително за производството на адаптивни млека и хумана.

Защо нашите крави са щастливи?

Доказано е, че когато едно животно се отглежда в подходящи условия, при спазване на хуманните правила, качествата на млякото или месото му са много по-добро. Ние притежаваме 33 броя крави от породата Нормандска говедо. Отглеждаме ги свободно, с натурална храна. Именно затова нашите продукти имат вкус и аромат, които нямат аналог. Фермите ни са разположени в Пиринския край, където въздухът е чист.


 

С мисъл за клиента

Всички наши продукти са разработени от инженер-технолог с богат професионален опит. С негова помощ, веднага след като млякото е издоено от кравите, то се носи в нашите мини лаборатории. Също така ние не допускаме разрушаване на структурата на млякото и до вас стига изключително натурални млечни продукти.

Нашето производство е бутиково. Това, обаче го прави чисто и висококачествено. Защото отделяме много време и внимание при всеки процес, през който минават нашите продукти. Основната ни цел е да поднесем на трапезата ви чиста храна, с високи качества и невероятен вкус. За да сте спокойно за себе си и своето семейство!

Блог
Нашата най-голяма гордост - Нормандските говеда

Нашата най-голяма гордост - Нормандските говеда

kfood 26.02.2020 0
 Все по-често може да срещнете реклами на хранителни продукти, на които е сложен етикет „био“. „Био“ стана нарицателно име за всичко, което лесно се п...
Прочети повече