За нас

Предимства

Това, което ни прави предпочитани и различни от останалите ферми, са специалните породи животни, крави, овце и кози. Тях отглеждаме свободно и по всички хуманни правила, с натурална храна, която е и причината произвежданите от нас продукти да са с вкус и аромат, които нямат аналог.

За произвежданите от нас млечни и месни продукти се използват специално разработени технологии от опитен професионалист, инженер-технолог. Подправките, които ползваме са изцяло натурални, характерни за Пиринския регион.

Концепцията ни е да поднесем на вашата трапеза напълно чиста храна, несъдържаща адитиви като оцветители, ароматизатори, консерванти, заместители и каквито и да е подобни добавки. Също така производството ни е изцяло ръчно. Това е причината продуктите ни не винаги да са с еднаква форма и абсолютно идентичен цвят и вкус, въпреки еднаквия метод на производство. Всяко парче сирене, кашкавал, луканка или суджук обаче са със свой собствен и неповторим чар.

Млечните ни продукти са произведени от пълномаслено мляко, така както е издоено от елитните ни животни. Ние не допускаме разрушаване на структурата на млякото, която да възстановяваме впоследствие с различни добавки, за да възвърнем първоначалния вид ма млякото. Качествата на добитото мляко и месо се следи в собствена мини лаборатория.

 

За нашите животни

Овцете ни са от специална испанска млечна порода Асаф. Козите ни са от френската порода Кафява алпийска коза. Кравите ни са от породата Нормандско говедо, внесени са от Франция и са нашата гордост.

Във фермата ни произвеждаме млечни и месни продукти. Кравите ни са единствени като порода в България. Избрахме ги най-вече заради свойствата на млякото, давано от тях – то е с много високо съдържание на протеин, 85% от бета казеин е от типа А2А2 , а 80% от капа казеин е пък от типа ВВ, също така в млякото на нашите крави съдържанието на калций е с до 10% повече от този в млякото на масовите породи крави.

Едно от най-хубавите качества на млякото ни е това, че то е противоалергенно, което се дължи изцяло на състава му. Във Франция млякото от тази порода крави се използва изключително за производство на адаптивни млека и хумана.

 

Продукти

Предлаганите продукти са произведени изцяло от отглежданите в нашите ферми животни от селектирани породи. Целият процес е под постоянен контрол и при най-високи изисквания за качество.

Сирене

Българско традиционно зряло бяло саламурено сирене. Собствено производство, от истинско мляко добито в нашата ферма, намираща се в подножието на Пирин планина. 
Съдържа само мляко (от грижливо отглеждани и специално селектирани породи животни),мая и закваска, без добавени овкусители, консерванти и каквито и да е добавки влияещи върху вашето здраве.

Кашкавал

В днешни дни е все по-трудно да се намери истински и зрял кашкавал. Е ! На правилното място сте, защото нашия е точно такъв: от истинско мляко добито в нашата ферма, намираща се в подножието на Пирин планина. Съдържа само мляко (от грижливо отглеждани и специално селектирани породи животни),мая и закваска, без добавени овкусители, консерванти и каквито и да е добавки влияещи върху вашето здраве.

Месни

Направен по автентична рецепта от района, с месо от грижливо отглеждани и специално селектирани породи животни в нашата ферма, намираща се в подножието на Пирин планина. Съдържа само истинско месо и натурални подправки, без добавени овкусители, оцветители консерванти и каквито и да е добавки влияещи върху вашето здраве.

Кисело мляко

Истинско кисело мляко с вкус който ще ви телепортира в доброто старо време. Съдържа само пълномаслено мляко (от грижливо отглеждани и специално селектирани породи животни), и закваска, без добавени овкусители, нишестета, консерванти и каквито и да е добавки влияещи върху вашето здраве.

Ферми

Разполагаме с две ферми една в гр. Кресна и една в с. Рупите. Именно в тях се отглеждат и животните от които произвеждаме нашите деликатеси.

 

Крави

Разполагаме с 33 крави от породата Нормандско говедо (френска порода), което може да се види единствено в нашата ферма в България. Характерно за тази порода е качеството на млякото, което е с противоалергенен характер. Това мляко се използва предимно за производство на хумана, а ние произвеждаме млечните си продукти от него. Казеина в млякото на нашите крави е противоалергенен тип.

Овце и кози

Отглеждаме още овце и кози по 50 броя
Козите са от породата Кафява Алпийска коза, избрана също поради качествата на млякото.
Овцете са от породата Асаф, както и при останалите животни и тук сме търсили качествено мляко за произвежданите от нас млечни продукти.

Производство

Малко бутиково производство за специални клиенти. Разполагаме с малка мандра на територията на фермата, чрез която преработваме млякото си.
Разполагаме също така и месопреработвателен цех, който се намира на територията на хотела ни ( https://hotelkatarino.com/ )

Качество

Идеята е млечните и месните ни продукти да бъдат произведени с помощта на качествени мляко и месо, добито от грижливо отглежданите животни в нашата ферма.